torsdag 13 maj 2010

Torsdag 13 maj

Idag har vi haft en fantastisk dag med Bredstjärtad labb. Totalsiffran hamnade på runt 500 men då ska man komma ihåg att vi inte hade bevakning hela dagen eftersom vi var bjudna på middag(och i Finnmark tackar man inte nej om man blir inviterad...).

Många av labbarna kom på mycket behagligt avstånd och i flockar på upp till 15 fåglar. Njutbart!Middagen var ett kapitel för sig. Vi var hemma hos Kåre och Bölga Grip i Gamvik. Kåre är fågelskådare och en fantastisk tillgång för oss sörlänningar. Vi blev grundligen bortskämda med oxekött och grönsaker, en fantastisk hellefilé och hjortronkräm(hjortron+grädde+grädde). Tack för detta! Kåre och Bölga firar guldbröllop i år. Det är verkligen imponerande att kunna hålla ihop i 50 år. Vi säger grattis!

På vägen hem blev vi först inviterade till en finsk kamrat och skådare som har köpt hus här. Det blev en drink och en trevlig paus i promenaden.

När vi närmade oss fyren stötte vi upp en Videsparv vilket är en "bombe" här i Slettnes och Finnmark. Videsparvar kan vara extremt tillbakadragna men efter en stunds manövrerande lyckades vår man på kameran, Kristoffer få den dokumenterad och klar. På flyktbilden kan de vara lite problematiskt att se var fågeln är. Det är det avlånga objektet till höger(kunde lika gärna vara en trädgren, en flasknosdelfin eller något annat). När vi hämtat riktiga kameror gick fågeln inte att uppbringa tyvärr trots att vi vände upp och ner på hela myren.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar