onsdag 12 maj 2010

Onsdag 12 maj

Fågelskådning och väder är intimt förknippat. En liten skiftning i vädret kan göra ett tomt hav till ett kokande eldorado...

Idag vred vinden en liten aning mot sydväst och plötsligt kom dom Bredstjärtade labbarna som vi väntat på i flera dagar. Ingen superdag men tillräckligt för att göra oss glada!På reservatet här häckar sedan tre år tillbaka två par Storlabb. Jag hade turen att stöta på dom imorse. Trevligt!
På kvällen gick vi in till den lokala puben i Gamvik där Kristoffer höll föredrag om sträckfågellokaler. Vi fick följa fåglarna som passerar vid Slettnes hela vägen till Senegal. Att döma av applåderna var alla nöjda.


Kristoffer på väg mot stordåd!

Arild följde upp med en liten beskrivning av Slettnes fågelstation - vad vi gör och varför det är viktigt. Det är oerhört viktigt att lokalbefolkningen förstår verksamheten och helst känner sig stolta över att ha en av Europas finaste sträckfågellokaler i sin närhet.

Det kom en del riktigt skojiga kommentarer också:
Arild pratar om Vitnäbblom
- En sån har jag ätit...(under nödåren under kriget åt man alla möjliga sjöfåglar i brist på bättre mat).
Kristoffer om Senegal:
- Var du och tittade på Senegalbaletten(en man i publiken har varit i Senegal och gick då på Senegalbaletten - uppenbart en blandning av gogo- och dansshow, enligt uppgift kunde en av dansöserna rotera brösten åt varsitt håll...hmmm).
(fotograferad från sovrumsfönstret - påpassligt upptäckt av Kristoffer...cool plats Slettnes)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar